Workshopprogramma The Health Weekend

The Health Weekend bestaat uit acht workshops waarin je gaat leren, doen, ervaren en sparren met andere deelnemers.

Workshop 1 – Gezond dankzij je zenuwstelsel (dag 1)

Deze workshop is het vertrekpunt en fundament van The Health Weekend. Ontdek het belang van je zenuwstelsel voor je gezondheid, hoe je in je vel zit en je fysieke en mentale prestatievermogen. Leer wat de hardware en software van je zenuwstelsel inhouden en hoe lichaam en geest elkaar beïnvloeden. Na deze workshop weet je ook aan welke signalen je herkent of je zenuwstelsel in balans is of uit balans.

 

Workshop 2 – Voeding voor het brein in je hoofd en buik (dag 1)

Gedrag, gedachten, emoties, slaap en herstellend vermogen worden niet alleen sterk gereguleerd door je hersenen, maar ook door (het zenuwstelsel in) je darmen en je darmflora. In deze workshop leer je hoe je met voeding je darmflora in balans brengt, een gezonde darmwand krijt en je hersenen in topconditie brengt. Ook leer je hoe je je vertering bevordert, zodat je de opname van voedingsstoffen bevordert.

 

Workshop 3 – In balans door ademhaling, houding en beweging (dag 1 en 2)

Ons zenuwstelsel dient ons primair om te kunnen voortbewegen. Goed kunnen voortbewegen is een onmisbare ingrediënt voor onze gezondheid (en die van ons zenuwstelsel). In deze workshop nemen we een uitbreid aantal rek- en coördinatieoefeningen door waarmee je je bewegingsfuncties optimaliseert voor een goed functionerend zenuwstelsel. Ook leer je hoe je met je ademhaling, houding en beweging je mentale staat beïnvloedt, zodat je op ieder gewenst moment weet hoe je ontspant, meer energie krijgt en goed in je vel komt te zitten. Welke oefeningen effectief zijn, hoe vaak en hoe lang je ze moet doen en op welk moment word jou duidelijk tijdens deze workshop.

 

Workshop 4 – Stress de baas en je energie managen (dag 1)

Stress en overmatige mentale inspanning zijn waarschijnlijk de grootste killers van je gezondheid en een grote bron van uitputting. Wanneer je stress de baas wordt en je energie goed weet te managen, voel je je energiek en opgewekt. In deze workshop nemen we door wat objectieve en subjectieve stress is, hoe stress en energie-uitputting ontstaan en bespreken we uiteenlopende strategieën om je batterijen op te laden.

 

Workshop 5 – Synchroniseer je bioritme (dag 2)

Je bioritme bestaat onder andere uit een 24-uurs fluctuatie in je energiehuishouding, hormonen, zelfherstellend vermogen en vertering. Synchronisatie van je bioritme met het dag-nachtritme leidt tot een gezond welzijn, een goede slaap en hoge productiviteit. In deze workshop leer je hoe je met de juiste timing van licht, beweging, voeding, energiemanagement en slaap-waakritme je bioritme optimaliseert.

 

Workshop 6 – In charge van je emoties (dag 2)

Emoties en gevoelens kunnen overweldigend zijn en je in bedwang houden. Ze kunnen een rem zijn op wie je echt wilt zijn en wat je graag wilt doen. Leer in deze workshop waar emoties vandaan komen en hoe je in charge raakt van je emoties, zodat het leven kan leiden zoals jij dat wenst. Ontdek hoe emoties je juist dienen en niet bepalen wie jij bent.

 

Workshop 7 – Veerkrachtig zijn (dag 2)

Het leven bestaat uit ups en downs. Ontwikkel een groeimindset waarmee jij veerkracht ontwikkelt dankzij de uitdagingen die het leven je opwerpt. Zo zullen de downs steeds minder hard aan komen en leer je hogere ups te ervaren.

 

Workshop 8 – Van hoofd naar hart, van denken naar voelen (dag 2)

Veel in je hoofd zitten, onrustige gedachten en overmatige mentale activiteit kosten veel energie en kunnen een deel van je plezier in het leven wegnemen. In de afsluitende workshop van The Health Weekend ga jij ervaren hoe het is om van je hoofd terug naar je hart te gaan en te ontdekken hoe je altijd een fijne stemming kunt opwekken. Waar en wanneer jij dat maar wenst.