“Krijg de regie over je gezondheid terug om de gewenste verandering in je gezondheid te bereiken.”
ROLF OOSTENBRINK

MIJN MISSIE

Ik help jou om gezonder en vitaler te worden wanneer je gezondheidsklachten hebt en/of gezond oud wilt worden. Zodat je optimaal kunt functioneren en kunt genieten van wat het leven jou te bieden heeft. Of dit nu op het gebied van je privéleven, werk of sport is of een combinatie daarvan. Met mijn expertise, persoonlijke benadering en brede kijk op gezondheid, zorgen we samen ervoor dat jij de gezondste en gelukkigste versie van jezelf wordt. Daarmee voeg je niet alleen jaren aan je leven toe, maar ook leven aan je jaren.

 

U

MIJN VISIE

Ik geloof in het zelfherstellend vermogen van het lichaam en geest. Onder andere door langdurige stress, negatieve ervaringen uit het verleden, verkeerde leefstijlkeuzes, een negatieve mindset en een belastende leefomgeving kan dit vermogen onderdrukt worden. Hierdoor voel je je niet fit, heb je weinig energie of gezondheidsklachten en ervaar je minder geluk en tevredenheid in je leven. Het is belangrijk dat we erkennen dat het lichaam de geestelijke gezondheid beïnvloedt en dat de geest de lichamelijke gezondheid beïnvloedt. Hier is overweldigend wetenschappelijk bewijs voor.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen de beste intenties heeft in hetgeen hij of zij doet en het vermogen bezit om het beste uit zichzelf te halen en zich goed te voelen. Als coach en adviseur in gezondheid help ik jou om bewust te worden van de kennis en inzichten die je al hebt om tot een gewenste verandering te komen en vul ik aan waar nodig. Ik begeleid jou in het toepassen van kennis, strategieën en vaardigheden in jouw dagelijks leven, werk of sport. Je krijgt meer zelfvertrouwen, rust en helderheid om de juiste keuzes te maken, zodat jouw lichaam en geest zo optimaal mogelijk kunnen functioneren.

MIJN WERKWIJZE

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek hoor ik graag jouw persoonlijke verhaal. Ik breng dan jouw hulpvraag, doelen, wensen en obstakels in relatie tot je gezondheid, leefstijl en leefomgeving in kaart. Wanneer we gaan samenwerken, maak ik met gevalideerde vragenlijsten en voedingsdagboek een uitgebreide analyse van je huidige gezondheid en leefstijl (voeding, slaap, beweging, stressoren, etc.), leefomgeving, en van je voorgeschiedenis. Indien nodig nemen we aanvullend bloedonderzoek door je huisarts mee in de analyse.

Door jouw persoonlijke verhaal te combineren met de uitgebreide analyse krijgen we meer zicht op de biologische, psychische en sociale mechanismen achter je gezondheid en vitaliteit. Zo kunnen we jouw gezondheidsproblemen of verminderde vitaliteit bij de wortel aanpakken. Uit de analyse vloeit een plan van aanpak voort dat geheel is afgestemd op jou en jouw persoonlijke doelen.

Tijdens de coach- en adviessessies krijg je de kennis, inzichten, strategieën en vaardigheden om stap voor stap toe te werken naar een leefstijl die voor jou werkt. Ik maak hierbij gebruik van 11 leefstijlthema’s. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en hulpvraag gaan we aan de slag met één of meerdere thema’s. Ik begeleid jou, zodat jij uiteindelijk zelfstandig de gewenste verandering in je gezondheid creëert.

MIJN AANBOD

Heb je gezondheidsklachten of ben je niet tevreden over je gezondheid? Met coaching en advies in gezondheid help ik jou graag verder om samen aan jouw gezondheid en leefstijl te werken. Vraag vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij aan om duidelijk te krijgen hoe coaching jou het beste kan helpen in het bereiken van jouw gewenste verandering.

Wil je graag weten hoe je fit en vitaal oud kunt worden? Ontdek dat in mijn leefstijlprogramma ‘Leef lang en gezond!’ (Level 1). In dit programma leer je alles wat je moet weten over een duurzame gezondheid en met welke stappen in je leefstijl je veroudering remt.

Lees ook vooral mijn nieuwste e-book ‘Leef gezond, voel je jong!’. Dit e-book zit vol met praktische tips voor een gezonde leefstijl om je nog lang jong te blijven voelen.

Voor bedrijven en organisaties is het mogelijk om mij in te huren voor het geven lezingen en advies over gezondheid en vitaliteit.

De invloed van lichaam, geest en omgeving op jouw gezondheid en vitaliteit


“Movinforce staat voor  

persoonlijke benadering, 

expertise en een brede visie.”

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van gezondheidsproblemen of voelen ze zich niet zo vitaal als ze zouden willen. De levensverwachting van Nederlanders is weliswaar toegenomen, de gezondheidsverwachting is daarentegen juist afgenomen. Dit betekent dat men gemiddeld steeds minder gezonde levensjaren geniet. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft inmiddels één of meerdere chronische aandoeningen. Van de 70-plussers heeft zelfs meer dan 85% een chronische aandoening (bron: Nivel). Voor de meeste mensen betekent dit een verminderde kwaliteit van leven en daardoor minder levensgeluk.

Helaas zijn mensen vaak niet meer in staat zelf de gewenste veranderingen in hun leefstijl en gezondheid te bereiken. Dat komt enerzijds doordat voor de meeste mensen verandering te veel moeite kost of het ontbreekt aan knowhow en vaardigheden. Anderzijds weten de meeste mensen niet meer wat een natuurlijke leefstijl en leefomgeving zijn. Dit komt onder andere door de snelle modernisering in de afgelopen decennia en een overmaat aan tegenstrijdige informatie op het gebied van gezondheid.

Als health coach geloof ik dat ook jij nog steeds het vermogen bezit om gezondere leefstijlkeuzes te maken en weer regisseur te zijn van je gezondheid en van een vitaal, gelukkig leven.

Opleidingen en scholing Rolf Oostenbrink

Bewegingswetenschappen (MSc)

(Sport)fysiotherapie

Orthomoleculaire therapie (voeding en suppletie)

Functional medicine education (toegepaste leefstijlgeneeskunde)

Functional Movement Systems (FMS)

Life coaching (Robbins & Madanes Training)

Neurolinguïstisch programmeren (NLP)

Mijn uitgebreide kennis en expertise op het gebied van fysiologie, biochemie, anatomie, voeding en vertering, evolutiebiologie, beweging en inspanning, gedragsverandering, mindset, psychologie, en meer, zet ik in tijdens onze coach- en adviessessies en in mijn leefstijlprogramma. Ik ben ervan overtuigd dat deze facetten elkaar beïnvloeden en daarom jouw gezondheid, vitaliteit en leefgenot naar een hoger niveau tillen.