Dit zeggen klanten over Movinforce

– Joséphine –

“In eerste instantie wilde ik vooral vanuit mijn persoonlijke interesse voor gezondheid deelnemen aan het programma. In het verleden ben ik verschillende keren met de meest uiteenlopende vage klachten bij dokters en in ziekenhuizen geweest, maar ik liep daar altijd tegen een muur aan. Op papier was ik gezond. Daarom ben ik zelf op zoek gegaan naar mogelijke oorzaken en oplossingen en is hierdoor het leren over gezondheid en de werking het menselijk lichaam een hobby van me. Ik koos voor het programma van Rolf voor meer verdieping. En reken maar dat ik die gekregen heb! Dit is geen standaard leefstijlprogramma waar je voedings- en beweegschema’s krijgt voorgeschoteld; Rolf onderbouwt waarom bepaalde voeding goed of slecht voor je is, en waarom welke vormen van beweging een positief effect op je gezondheid hebben. Daar ben ik uiteraard mee aan de slag gegaan en heb daardoor zelf ervaren wat Rolf allemaal heeft uitgelegd. Door de inzichten die ik door dit programma heb gekregen en de ervaring door het toepassen van deze inzichten, ben ik enorm gemotiveerd geraakt om op een positieve manier aan mijn gezondheid te werken. Omdat je ervaart dat wat Rolf vertelt écht zo werkt voor je gezondheid en snapt waarom, wil je je leven niet meer op een andere manier leven. Want door alles toe te passen ervaar ik veel meer energie, focus, positiviteit en vitaliteit in mijn leven. Week per week ben ik sterker en fitter geworden en ben ik me steeds beter gaan voelen. Het bijkomende effect is dat mijn spiermassa is toegenomen en dat ik inmiddels heel gemakkelijk, zonder hongergevoel, ruim 6 kilo ben afgevallen, waarbij ik 9 centimeter aan buikomvang ben kwijtgeraakt. Ik kan het haast niet geloven! Rolf is iemand die altijd met je meedenkt en voor je klaarstaat wanneer je vragen hebt. Zijn benadering is heel persoonlijk en hij heeft heel veel geduld met alle deelnemers. Als je echt iets aan je leefstijl en gezondheid wilt doen, en bereid bent om toe te passen wat Rolf uitlegt, dan zou ik dit programma zeker volgen, want het heeft mij 1000 keer meer gebracht dan welk doktersbezoek dan ook.”

– Asim –

“Afgelopen jaren waarin de coronatijd veel mensen negatief heeft beïnvloed, heb ik dit zelf ook ervaren. Ik heb de afgelopen jaren weinig bewogen en mijn eetpatroon was veranderd. Hierdoor ben ik enorm veel aangekomen, waardoor ik me fysiek niet meer prettig en fit voelde. Tijdens het leefstijlprogramma van Rolf heb ik de alle ins- en outs van onze lichaam en voeding geleerd. Dit maakt mij automatisch ook bewust van mijn huidige leefstijl. De feiten die door Rolf wetenschappelijk worden onderbouwd confronteren mij, waardoor ik sneller geneigd ben om mijn leefstijl te veranderen. Ik weet nu bijvoorbeeld dat het gebruiken van witte spiervezels enorm belangrijk is. En dat we deze kwijtraken en ook niet meer terugkrijgen als we ze niet onderhouden door intensief te trainen. Ik raad iedereen die net als ik het moeilijk vindt de leefstijl te veranderen aan het leefstijlprogramma ‘Leef lang en gezond’ te volgen. Rolf zorgt tijdens de programma dat je persoonlijke aandacht krijgt. Je voelt je daarnaast ook verbonden met de groep, omdat je ook veel met elkaar gaat delen.”

– Petra –

“Ik liep al lang met gezondheidsklachten waaronder vermoeidheid, verminderde fitheid, overgevoeligheid voor prikkels en een hardnekkige achillespeesklacht. In het eerste contact met Rolf heeft hij als een van de weinigen mij kunnen triggeren om een oplossing te zoeken in een leefstijl die bij mij past en voor mij werkt.

Met zijn enorme enthousiasme, energie en een berg kennis heeft Rolf mij geadviseerd op het gebied van voeding, slaap, beweging en mindset. Hoewel ik in het verleden meerdere diëten en gesprekken heb gehad, kan ik stellen dat ik nu wel verder ben gekomen door de begeleiding van Rolf. Dankzij een totaalpakket heb ik nu veel meer inzicht in hoe lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en hoe ik deze positief kan beïnvloeden.

Ik heb mezelf weer terug gevonden, heb weer zin in bewegen gekregen en meer energie doordat ik nu meer kan bewegen. Ook ben ik van onzeker naar mentaal stabiel gegaan. Tips voor goede en veilige voedingssupplementen zijn denk ik mijn redding geweest in een bepaalde periode.

Rolf was altijd bereikbaar en oordeelde nooit. Ik ben er nog niet, maar dit is een pad waar ik levenslang op wil lopen. En als wij ooit samen 5 km gaan hardlopen is dat een wonder. Ik ben dankbaar dat ik health coaching bij Rolf heb gehad.”

– Sander –

“Rolf heeft mij ontzettend geholpen door zijn brede kennis en zijn visie. Dit health coachingtraject heeft mij geïnspireerd om het beste uit mezelf te halen.”

– Berry –

“Als sporter en als coach ervaar ik welbevinden als voorwaarde voor een goed resultaat. De relatie tussen lichaam en geest speelt daarbij een belangrijke rol. Dat heb ik met Rolf uitgewerkt. Rolf heeft een enorme materie kennis en zeer veel ervaring. Als coach contracterend, je komt niet weg met “dat ga ik doen”. Anderzijds heeft Rolf oog voor waar de coachee zich bevindt en is hij ondersteunend naar de juiste route. Voor mij geldt dat ik de ervaring en het geleerde direct kan toepassen als sporter, autonoom mens maar ook in mijn praktijk als coach. Wil jij bewust en gezond leven met als doel: welbevinden op lange termijn, dan kan ik een traject met Rolf van harte aanbevelen.”

– Ivo –

“Mijn doel om deel te nemen aan een vitaliteitstraject was om meer diepe slaap te genereren waardoor het herstelproces van mijn gescheurde kniepees sneller zou verlopen. Verder ben ik altijd al erg geïnteresseerd geweest in vitaliteit en hield ik al veel zaken bij (qua beweging en slaap).

Terugkijkend op het vitaliteitstraject heb ik van Rolf erg veel geleerd. Met name de onderlinge samenhang tussen eten, slapen en bewegen is mij duidelijk geworden. Ook het feit dat niet ieder mens hetzelfde is, kwam goed naar voren. Hierdoor is gedurende het traject mijn voedingspatroon in overleg met Rolf regelmatig aangepast.

Rolf luisterde bijzonder goed naar mijn punten en legde nauwkeurig uit waarom hij bepaalde aanbevelingen deed. Ook kon ik vaak extra ondersteunende literatuur opvragen. Ik heb een aantal zaken geleerd:

  • Inzicht in de samenhang en wisselwerking tussen eten, bewegen en slaap
  • Een goede darmflora is de basis van elke stap richting meer vitaliteit
  • Het is geen exacte wetenschap: wat bij de een werkt, werkt niet altijd bij de ander. Dit (doorlopende) zoekproces is essentieel in het bereiken van een betere vitaliteit

Dit alles heeft geleid tot enerzijds meer inzicht in voeding/slaap/beweging. Mijn hoeveelheid diepe slaap, en daarmee mijn zelfherstellend vermogen, is significant verbeterd. Ik raad iedereen aan om dit vitaliteitstraject (health coaching) bij Rolf te doorlopen en ga dit daarom ook bij mijn klanten adviseren.”

Badminton Nederland Movinforce Review

– Jules van de Veen, VSO netwerk –

“Het VSO netwerk is een netwerk van fysiotherapiepraktijken. Deze praktijken bieden het VSO concept; voet- & loopanalyse en (sport)steunzolen vanuit een fysiotherapeutische en dynamische achtergrond. Bij onze laatste netwerkbijeenkomst was Rolf gastspreker, met een presentatie over diagnostiek en correctie van beweegpatronen. Heerlijk om een bevlogen collega te horen spreken. Het werd een actieve sessie waar elke deelnemer enthousiast was over een ‘andere’ kijk op de dynamiek van het lichaam. Aangezien wij veel bezig zijn met bewegingsanalyse bleek het zeer waardevol om beweging vanuit de visie en kennis van Rolf te benaderen. Ik kan collegae en cliënten de werkwijze van Rolf zeer aanbevelen.”

– Marcel –

“Door chronische ontstekingsklachten in mijn knie en vanwege slijtage in mijn knie ben ik via een omweg bij Rolf terecht gekomen.

Volgens artsen was er niets meer mogelijk en moest ik de pijnen en de slijtage accepteren. Zo niet, dan was een kunstknie de volgende stap. Zoals iedere 50plusser, vind ik mijzelf te jong hiervoor. Rolf overtuigde mij om bij hem te komen voor een coachtraject. Ergens wist hij mij te overtuigen en geloofde ik in hem.

Bij de eerste coachsessie viel ik van de ene verbazing in de andere. Al jaren ben ik met sport en voeding bezig op behoorlijk niveau. Alles ging anders worden was mij duidelijk. Met zijn enorme drive en passie inspireerde Rolf mij dusdanig dat ik ook direct volledig het roer heb omgegooid en gewoon naar hem ben gaan luisteren. Ik wilde ook heel graag van mijn jarenlange pijnen en daardoor ook slapeloosheid af.

Binnen 3 dagen namen de ontstekingspijnen af!! Ik durfde de eerste weken niet eens te juichen. Maar dit zette door. Waar veel mensen dachten dat ik met een dieet bezig was, inmiddels viel ik ook heel makkelijk af, vertelde ik dat dit mijn nieuwe leefstijl was. Niets dieet. Lekker veel maar verantwoord eten. Mijn voordeel is dat ik van koken houd. Ik ben allemaal nieuwe recepten aan het maken en het bevalt mijn hele gezin prima!

Even ging het minder. Maar door het nauwe contact met Rolf en samen puzzelen bleek ik teveel supplementen te nemen die in het begin juist nodig waren. Nu haal ik alles uit mijn voeding!”

 

Winfred Review Movinforce

– Winfred –

“Toen ik ontdekte dat ik niet in mijn kracht zat in mijn werk en ik daar persoonlijk hinder van ondervond raakte ik uit balans. Een onbestemd gevoel lag over mij en ik kreeg geen grip op dingen die me energie gaven of energie kostten. Daar wilde ik weer grip op hebben en van dat gevoel en de bijbehorende gedachtes af.

Met deze coachvraag kwam ik bij Rolf terecht. Rolf heeft me in korte tijd geholpen om me te bevrijden van overbodige ballast en zo tot mijn kern te komen. Op een prettige manier geeft hij je in gesprekken richting (die je zelf wilt) en tools om ermee aan de slag te gaan én te borgen.

Mijn ervaring met Rolf is dat hij de coaching respectvol en positief insteekt en Rolf is ook een sympathiek mens. Kortom een waardevol traject bij een fijne coach.

Vitality Control Movinforce Review

– Vitality Control, Loosdrecht –

“Rolf is echt ‘next-level’. Het is echt ongelofelijk wat een kennis hij heeft over voeding, bewegen en coachen. Wij vinden het ontzettend mooi met welke visie hij mensen verder helpt in het leven. Hij heeft ons erg geïnspireerd en zeker enorm geholpen met adviezen. Wij zijn hem daar enorm dankbaar voor!

Hans Review Movinforce

– Hans –

Rolf begeleidt mij al ruim tien jaar intensief bij het bereiken en in stand houden van een lifestyle die mij in staat stelt te genieten van gezondheid en het op positieve en proactieve wijze omgaan met de beperkingen die ouderdom met zich mee brengt.

Mede door de deskundige en integrale analyse van mijn beperkingen maakt Rolf een begrijpelijke en uitvoerbare vertaalslag die je daadwerkelijk verder brengt. Bij mij heeft dat in ieder geval ertoe geleid dat ik met mijn COPD sinds zes jaar weer in staat ben om op behoorlijk niveau trompet te blazen in diverse (symfonie)orkesten en ten volle en actief van het leven kan genieten. Daarvoor is continuïteit en veel energie voor nodig. De rol en betrokkenheid van Rolf dragen daar in hoge mate aan bij.”

Badminton Nederland Movinforce Review

– Badminton Nederland –

“Als Badminton Nederland vinden we blessurepreventie een erg belangrijk onderwerp. Rolf heeft tijdens de Yonex Dutch Open een bijscholing voor badmintontrainers verzorgd op dit gebied. Behalve dat hij richting de organisatie snel en duidelijk communiceert, was de inhoud van de workshop erg goed! Met heldere theorie en duidelijke praktijkoefeningen heeft hij in korte tijd veel kennis overgedragen. De deelnemende trainers waren erg enthousiast en een aantal trainers hebben zelfs een vervolgworkshop van hem op Papendal gevolgd.”

– José –

“In de zomer van 2021 maakte ik kennis met Rolf Oostenbrink vanwege twee pijnlijke en stramme knieën door artrose.

Behalve met gymnastische oefeningen kan je ook met voeding een bijdrage leveren aan het doen afnemen van ontstekingen in de knieën en bijdragen aan een grotere vitaliteit, zo vertelde Rolf. 

Hij heeft mij in drie sessies geholpen een andere kijk op mijn voedingspatroon en lifestyle te krijgen.  

Was ik aanvankelijk bang dat het uit veel verboden en vreemde voedingsstoffen zou bestaan, bleek de praktijk een stuk minder weerbarstig. Het is mogelijk om op een dagelijks toe te passen manier de juiste voeding binnen te krijgen. Er kwamen nieuwe smakelijke, gezonde producten in mijn leven.

Ook lukte het Rolf bij de beoordeling van mijn dappere pogingen niet al te rabiaat in de leer te zijn. Het gegeven dat je er zelf meer over nadenkt, levert al winst op, zo stelde hij.

Dat werd ook onderbouwd door de resultaten die inmiddels zijn geboekt: enkele kilogrammen gewichtsverlies, een afgeleid doel, en een fit gevoel.

Het zal voor mij altijd een uitdaging blijven om de voedingsstoffen in de juiste balans tot mij te nemen, maar ik ben zoveel meer wijzer geworden en heb er ook plezier in gekregen de diverse adviezen toe te passen. 

Dat het prettige gesprekken waren staat buiten kijf, Rolf is een deskundige, motiverende en realistische lifestyle coach, die ik zeker kan aanbevelen.”

Review Henk Movinforce

– Henk –

“Kennis, kunde en vaardigheid zijn enkele kernkwaliteiten van Rolf. Op professionele wijze onderzoekt Rolf je doelen en stelt de juiste vragen om een plan op te stellen. Niet zomaar een plan, juist een op jouw lijf geschreven plan! Vaak confronterend, echter helpt dit wel om je doelen meer helder te krijgen en te verwezenlijken. Zowel op het gebied van voeding als bewegen!”

Wouter Review Movinforce

– Wouter –

“Ik heb veel baat gehad bij de adviezen van Movinforce (Rolf) op gebied van de balans tussen inspanning en ontspanning in de sportschema’s die ik volg voor hardloop- en triatlonwedstrijden. Door beter op verschillende aspecten te letten van lichamelijke conditie plan ik (intensieve) trainingen beter in en voel ik me fitter en zijn de trainingen effectiever.

Movinforce heeft mij ook veel inzicht gegeven in voeding. Zowel in de wijze waarop voeding in het lichaam worden opgenomen en op welke wijze ze in het lichaam functioneel zijn. Vooral de aanpassingen in het soort voeding hebben in mijn geval geleid tot meer energie, afname van gewicht en in de regel een minder ‘vol’ gevoel als gevolg van eten. In mijn situatie heb ik mijn schema aangepast naar meer specifieke groenten, noten/zaden, fruit en vetten in combinatie met een forse vermindering van op graan gebaseerde koolhydraten, minder tot geen koemelkzuivel. De bewustwording over voeding en de adviezen over welke zaken juist wel (meer) en welke zaken juist niet of minder, hebben belangrijk bijgedragen aan de verbetering van mijn fitheid.

Dagmar Review Movinforce

– Dagmar –

“Dankzij de coaching met Rolf ben ik innerlijk veel veranderd en sta ik nu veel bewuster in het leven. Ik ben een blijer mens en zit lekkerder in mijn vel. Voorheen deed ik alles gehaast en was ik veel bezig met andermans verwachtingen. Als ik nu kijk naar wat we samen hebben bereikt in de coaching, dan denk ik “yes!”. Ik ben nu meer mijzelf en ervaar veel meer rust. Het was prettig om de coaching in de natuur te doen en dat Rolf een goed luisterend oor was en echt de tijd voor mij nam. Vooral door het stellen van de juiste vragen en niet door te vertellen wat ik moet doen, ben ik zelf tot mooie inzichten gekomen. Wat ik echt geleerd heb, is anders naar de mensen om me heen te kijken. En al was de relatie met mijn man en kinderen al goed, deze is nu alleen maar mooier geworden. Ik kan iedereen life coaching aanbevelen. Je bent er nooit te oud voor en ook al was er een leeftijdsverschil, voor mij was dit geen enkel probleem. En ik vind het een prettig idee dat ik altijd op de coaching van Rolf kan terugvallen.”

– Annelies Bolk, Projectleider Looptrainersdag, Atletiekunie –

Als projectleider van de Looptrainersdag (1.100 deelnemers) zet ik Rolf graag in als workshopleider. Rolf is betrouwbaar en kundig, een zeer prettige, enthousiaste persoonlijkheid en hij heeft veel aandacht voor de deelnemers. Workshops van Rolf worden dan ook altijd erg goed beoordeeld. Enkele opmerkingen van onze deelnemers:

Mooie afwisseling tussen stukje achtergrondinfo en vlotheid van aanbieden van oefeningen. – Voor mij vernieuwend. Leuk en duidelijk gebracht. – Leerzaam en leuk. – Enthousiaste spreker, deskundig. Een andere manier om naar de training te kijken. – De workshop gaf meer dan voldoende stof tot nadenken. Leuke oefeningen. – Didactisch sterk. – Goede uitleg van de oefeningen. – Zeer toepasbaar voor alle niveaus, een aanwinst.

– Gijs –

“Ik heb Rolf ervaren als een coach die op een prettige manier een vertrouwde omgeving creëert waarin ik mijn emoties durfde te delen. Hij voelde goed aan wanneer hij door kon vragen, wanneer even stil te zijn en wanneer hij zijn observaties met mij deelde. In vier sessies heeft Rolf mij geholpen mezelf terug te vinden en beter te begrijpen. Hierdoor sta ik nu een stuk zelfverzekerder in het leven!”

– Mirte –

“In het afgelopen jaar ben ik moeder geworden. Hoewel dat het mooiste is wat ik ooit heb ervaren, is het ook een zware verantwoordelijkheid. De combinatie van vier dagen werken en alles thuis goed willen doen, zorgde ervoor dat ik niet meer op mijzelf heb gelet. De vragen waarmee ik bij Rolf kwam waren: waar krijg ik energie van en waar word ik gelukkig van? Hoe zorg ik dat ik toch mijn eigen doelen scherp heb en die kan behalen? Tijdens de coaching merkte ik direct dat ik op mijn gemak was en open en eerlijk durfde te zijn, wat voor mij de basis is om gecoacht te kunnen worden. Ik heb de coaching ervaren als een zoektocht die ik echt samen met Rolf maakte doordat hij met mij in mijn gedachten dwaalde. Bij inzichten waren we beiden blij en bij moeilijke momenten wist hij wanneer hij stil moest zijn of een nieuwe vraag moest/kon stellen. Ook kon Rolf tijdens onze gesprekken goed inschatten wanneer ik zelf aan het denken was en bleef dan stil zodat ik mijn gedachten kon ordenen. De meerwaarde voor deze samenwerking was voor mij het betere inzicht dat ik in mijzelf heb verkregen doordat ik gecoacht ben na te denken waar ik normaal stop. De aannames en patronen die ik in mijn eigen gedachten heb zijn bevraagd en opengelegd, waardoor ik er nu mee aan de slag kan deze bewust te veranderen of in te zetten. Ik geloof dat Rolf door goed te luisteren en aan te voelen waar hij op door kan vragen een coachee zelf tot de inzichten te kan laten komen die je verder helpen! Bedankt voor de coaching en ik zal je altijd aanbevelen.”

– Rutger –

“Blogs, nieuwsbrieven en tweets over gezondheid vliegen me om de oren, en mijn boekenkast staat ook nog eens vol met boeken over voeding en beweging. Genoeg informatie voorhanden om mijn leefstijl te optimaliseren zou je denken. Maar juist door dat overschot aan informatie was ik niet meer in staat hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden. Dit is precies waar Rolf me heeft geholpen; hij leerde me wat essentieel is, nam mij inhoudelijk mee in een aantal thema’s en gaf daarbij ook de nodige praktische aanwijzingen.

Wat ik waardeer aan de begeleiding van Rolf is dat hij goed om kan gaan met verdiepende of kritische vragen, en zich kan aanpassen aan wat de situatie op dat moment van hem vraagt. Met zijn kenmerkende enthousiasme begeleidde hij me bij om terug op het juiste spoor te komen en een aantal doelen daadwerkelijk te behalen.”

– Linda –

“Ik heb deelgenomen aan het vitaliteitstraject om me fitter en energieker te voelen en een betere verdeling te krijgen in mijn werk-privébalans. Omdat ik een autoimmuunziekte heb, voelde ik me vaak vermoeid en had ik veel last van mijn darmen. Rolf gaf aan dat er door middel van voeding hier veel winst te behalen is en ik ben de uitdaging aangegaan. Ik ben nu een paar maanden bezig met andere, gezondere en natuurlijke voeding en het voelt prima! Het was in het begin best wel even wennen en ontwennen, maar ik ben blij dat ik dit traject gevolgd heb. Nu kan ik zelfstandig verder met de richtlijnen die ik van Rolf gekregen heb. Zo heb ik geleerd en ervaren dat een goede darmflora een belangrijke basis is voor je goed voelen. Maar ook heb ik geleerd dat ontspanning en tijdstippen van maaltijden heel belangrijk zijn voor mijn herstel. Dat was voor mij ook echt een eye opener. Dit alles heeft mij een goed inzicht gegeven in het functioneren van mijn eigen lichaam. Heel waardevol. Dus al met al een heel leerzaam traject!”