Een gezond, vitaal en gelukkig leven

Wil je met een goede gezondheid voorkomen dat je ziek wordt? Of heb je een aandoening, een ziekte of vage klachten en wil je daar verbetering in brengen? Wil je elke dag met veel energie, een heldere geest, een stralende huid, een gezond gebit en een goed libido door het leven gaan? Wil je niet alleen oud worden, maar ook gezond oud worden? Dat kan! Met de juiste kennis, inzichten, vaardigheden en strategieën op het gebied van gezondheid, leefstijl en leefomgeving kun jij de gezondste versie van jezelf worden voor een vitaal en gelukkig leven. Vind je het een uitdaging om dat zelfstandig te bereiken, dan ondersteun ik jou graag als coach en adviseur in gezondheid.

Coaching en advies gezondheid gaan verder dan leefstijlcoaching

Bij coaching en advies in gezondheid krijg je coaching die helemaal op jou en jouw specifieke gezondheidsstatus is afgestemd. We kijken samen naar jouw specifieke wensen, behoeften en doelen op het gebied van jouw gezondheid, leefstijl, leefomgeving en vitaliteit. Aan de hand van een uitgebreide analyse brengen we jouw huidige gezondheid in kaart. We inventariseren ook welke obstakels en uitdagingen jij ondervindt in het bereiken of behouden van een goede gezondheid en vitaliteit.

Als coach en adviseur gezondheid beschouw ik de complexe interactie tussen jouw lichaam, geest, leefomgeving en leefstijl. Ik onderzoek welke lichaamssystemen mogelijk verstoord zijn en jouw gezondheid en vitaliteit onder druk kunnen zetten. Wanneer je een aandoening of ziekte hebt, gaan we terug naar de oorsprong en de oorzaken van de aandoening. De begeleiding is er dan ook op gericht om jou de handvatten te geven om deze oorzaken aan te pakken. Veelal nemen de symptomen daardoor af en ga je je beter voelen.

Met coaching en advies in gezondheid krijg je begeleiding in het doorbreken van leefpatronen die je gezondheid onder druk hebben gezet en leer je nieuwe verfrissende leefpatronen die jouw gezondheid weer naar een hoger niveau tillen. Daarbij heb je keuze uit diverse leefstijlthema’s.

Educatie is een belangrijk onderdeel van coaching en advies in gezondheid. Wanneer jij begrijpt hoe jouw lichaam en geest werken in relatie tot jouw gezondheid, leefomgeving en leefstijl kun je makkelijker zelf bepalen welke keuzes in het dagelijkse leven leiden tot een goede vitaliteit. Samengevat, coaching en advies in gezondheid bestaan uit drie belangrijke pijlers: 

 

  1. Educatie en specifieke adviezen
  2. Gedragsverandering
  3. Zelfmanagement

Coaching en advies bij uiteenlopende gezondheidsklachten

Wanneer gezondheidsklachten hebt, wil je niet liever dan jouw gezondheid herstellen en je vitaliteit naar een hoger niveau tillen. Meestal probeer je eerst zelf je gezondheid te verbeteren door aanpassingen in je leefstijl. Kom je er zelf niet uit of wil je ondersteuning van een expert, dan biedt coaching en advies in gezondheid de oplossing. Ook als je al in het medische circuit zit of hebt gezeten. Indien gewenst kan overleg plaatsvinden tussen mij als coach en adviseur en andere zorgverleners.

Het uitgangspunt bij coaching en advies in gezondheid is dat iedereen het vermogen bezit om zijn of haar zelfherstellend vermogen te optimaliseren en te benutten. Coaching en advies gezondheid kan ingezet worden bij:

Lichte en vage gezondheidsklachten (waaronder vermoeidheid, huidklachten, pees- en gewrichtsklachten, opgeblazen buik en gebitsklachten)

Chronische aandoeningen (waaronder obesitas, diabetes, reumatische aandoeningen, artrose, osteoporose, hart- en vaatziekten en COPD)

Preventie van ziekte en aandoeningen

Afvallen en slank worden

Regelmatig en terugkerende sportblessures

Coaching en advies gezondheid nodig?

Realiseer je dat je gezondheid het grootste goed is. De beste investering is de investering in je gezondheid. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek om te bespreken of coaching en advies in gezondheid iets voor jou is.