Health coaching

Iedereen wil gezond én vitaal zijn

Gezond zijn betekent letterlijk niet ziek zijn. Ondanks de afwezigheid van ziekte kun je nog steeds problemen hebben met je gezondheid. Soms merk je dit in de vorm van vage klachten, maar vaak merk je dit niet totdat je ziek wordt of problemen krijgt met je gezondheid.

Vitaliteit gaat verder dan gezondheid. Vitaliteit betekent je energiek en sterk voelen, levenslust hebben, een heldere en scherpe geest hebben en gezond ouder worden. Je voelt je in de kracht van je leven.

Heb je gezondheidsklachten of een chronische aandoening, dan wil je niets liever dan daarvan herstellen. Soms moet je ermee leren leven. In welke situatie je ook zit, er valt vrijwel altijd winst te halen in je gezondheid.

Leer leefstijlkeuzes te maken die voor een wereld van verschil zorgen in jouw gezondheid, hoe vitaal jij je voelt, hoe je presteert en hoe je leeft. Of je nu wel of geen gezondheidsklachten hebt, je zal meer lichamelijke en geestelijke balans en energie ervaren.

Wat is health coaching?

Health coaching is individuele begeleiding op maat waarbij we samen onderzoeken welke leefstijlkeuzes voor jou het beste werken op weg naar een betere gezondheid en meer vitaliteit.

Unieke visie

Health coaching gaat verder dan leefstijlcoaching. Jouw gezondheid wordt uitgebreid onder de loep genomen. Daarbij onderzoeken en analyseren we jouw 13 vitale systemen en de interactie tussen jouw lichaam, geest en omgeving. Zijn één of meerdere vitale systemen uit balans, dan zet dit jouw gezondheid onder druk. Heb je gezondheidsklachten of een chronische aandoening, dan komt dit omdat één of meerdere vitale systemen uit balans zijn.

Individuele aanpak

Op basis van de analyse van jouw vitale systemen, kiezen we uit de 11 leefstijlthema’s één of meerdere thema’s waarmee je aan de slag gaat. We proberen aan de hand van een leefstijlthema één of meerdere ontregelde vitale systemen weer in balans te brengen.

We kijken samen wat voor jou als uniek individu werkt, ondersteund met wat er bekend is in de wetenschap en de evolutiebiologie. Als je in een vicieuze cirkel zit die je tot nu toe niet verder heeft gebracht en jouw klachten in stand houdt, dan leer je deze te doorbreken.

Integrale benadering

Vanuit een integrale benadering kijken we naar alle facetten van jouw leven. We kijken naar hoe je leeft en hoe de keuzes die je maakt in je leefstijl van invloed zijn op jouw gezondheid en vitaliteit. Samen bepalen we hoe en welke andere keuzes je kunt gaan maken om jouw gezondheid en vitaliteit te bevorderen.

Voor wie is health coaching?

Iedereen die aan zijn of haar gezondheid wil werken en meer vitaliteit wil ervaren kan gebruik maken van health coaching. Of je nu wel of geen gezondheidsklachten hebt. Health coaching werkt:

Wanneer je lichte of vage klachten hebt

Wanneer je chronische klachten of een chronische aandoening hebt

Wanneer je fysiek en/of psychisch weer in balans wilt komen

Wanneer je een sterk immuunsysteem wilt krijgen

Wanneer je gezond oud wilt worden

Voor sporters die blessurevrij willen blijven en goed willen presteren

Voor professionals in het bedrijfsleven die energiek willen blijven en goed willen presteren

Voor iedereen die meer uit zijn of haar gezondheid wil halen

Hoe werkt het?

Na een vrijblijvende kennismaking beslis jij of je wilt beginnen met health coaching. Het coachtraject begint altijd met een inventarisatie van jouw doelen, wensen en behoeften. Hierna volgt met gevalideerde vragenlijsten en voedingsdagboek een uitgebreide analyse van je huidige gezondheid en leefstijl (voeding, slaap, beweging, stressoren, etc.), leefomgeving, en van je voorgeschiedenis. Indien gewenst nemen we aanvullend bloedonderzoek door je huisarts mee in de analyse. Met de inventarisatie en analyse bepalen we met welke leefstijlthema’s we aan de slag gaan. Tijdens het coachtraject doe je waardevolle inzichten, kennis en vaardigheden op die ervoor zorgen dat jij na het coachtraject zelfstandig aan de slag kunt blijven gaan met een leefstijl die voor jou werkt.

Nog belangrijk: health coaching is geen therapie, medische behandeling (behandelwijze) of vervanging daarvan. Health coaching kan juist een aanvulling zijn op een therapie of medische behandeling of deze ondersteunen.

Wil je erachter komen wat health coaching jou allemaal gaat brengen? Wacht dan niet langer en vraag een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek aan.

Coachpakketten

Er zijn drie verschillende coachpakketten waaruit je kunt kiezen. Voordat je definitief kiest voor een coachpakket, maken we eerst kennis en bespreken we hoe het coachtraject globaal eruit zal zien. Tevens is er ruimte voor vragen. Ook als je nog niet weet welk coachpakket bij je past en nog vragen hebt, vraag dan gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

In elk coachpakket kunnen de coachsessies flexibel ingepland worden met maximale duur van 90 minuten. De sessies vinden plaats via Skype, MS Teams of op een locatie in overleg.

Na elk coachtraject heb je:

Nieuwe inzichten, kennis en strategieën

Een leefstijlplan op maat (o.b.v. de gekozen leefstijlthema’s)

Een betere gezondheid en meer vitaliteit

Meer vertrouwen in lichaam en geest

Een leefstijl die voor jou werkt

Prijzen zijn inclusief btw.

Keuze uit leefstijlthema’s

Op basis van de uitgebreide analyse en jouw voorkeuren kiezen we op welke leefstijlthema’s we gaan focussen. Je leert alle ins en outs van jouw gewenste leefstijlthema’s. Bekijk hieronder wat je per leefstijlthema kunt verwachten.

Voeding

Wat is je huidige voedingspatroon? Voor welke voeding heb jij sensitiviteit of intolerantie? Hoe bereid je je eten? Wat kun je beter niet eten? En wat zou je wel moeten eten?

Wat krijg je:

  Een uitgebreid en persoonlijk voedingsplan

  Een analyse van jouw voedselsensitiviteiten en -intoleranties

  Inspiratie voor gezonde recepten

Beweging

Hoeveel doe je aan beweging momenteel? Aan welke vormen van beweging doe je? Hoe ziet je spectrum van bewegingsintensiteit eruit? Hoe is je kwaliteit van bewegen?

Wat krijg je:

 Een uitgebreid en persoonlijk beweegplan

 Bewegingsoefeningen ter bevordering van je kwaliteit van bewegen

 Bewegingsoefeningen ter bevordering van je fitheid

Ontspanning en stressreductie

Hoe is je huidige energie- en stressmanagement? Waar zitten de bedreigingen en waar liggen de kansen voor een optimaal energiemanagement?

Wat krijg je:

 Inzicht in je eigen energie- en stressmanagement

 Ontspanningsstrategieën

Omgevingsmanagement

Hoe is de kwaliteit van je fysieke leefomgeving? Hoe ziet je sociale leefomgeving eruit? Waar zitten de bedreigingen en waar liggen de kansen voor een optimale leefomgeving?

Wat krijg je:

 Een uitgebreide analyse van je leefomgeving in relatie tot jouw gezondheid

 Adviezen en instructies voor het optimaliseren van je leefomgeving

Slaap

Hoe is je huidige slaappatroon? Hoeveel diepe, herstelbevorderende slaap krijg je per nacht? Ontdek hoe jij je slaapkwaliteit verbetert.

Wat krijg je:

Inzicht in welke factoren je slaap mogelijk verstoren

Een uitgebreide analyse van je slaaphygiëne

Strategieën voor een goede slaap met veel diepe, regeneratieve slaap

Detoxificatie

Hoeveel en op welke wijze word jij blootgesteld aan toxiciteit door jouw huidige leefstijl en vanuit jouw leefomgeving? Hoe goed is jouw huidige detoxificatie?

Wat krijg je:

 Een uitgebreide analyse van jouw huidige toxische belasting

Strategieën om jouw toxische belasting te verlagen

Strategieën om jouw detoxificatie te verhogen

Strategieën om jouw detoxificatiecapaciteit te verhogen

Mindset

Hoe sta jij in het leven en hoe benader jij diverse facetten van het leven? Op welke wijze heeft dit invloed op jouw leefstijl?

Wat krijg je:

 Een uitgebreide analyse van jouw huidige mindset waaronder jouw menselijke basisbehoeften, waarden en (beperkende) overtuigingen

Adviezen en inzichten hoe je met een bekrachtigende mindset jouw leefstijl voor jou kunt gaan laten werken

Een actieplan om jouw persoonlijke groei te versnellen