Health coaching

Health coaching is primair gericht op het lichaam en ondersteunt jou in het maken van de juiste leefstijlkeuzes. Of je nu wel of geen gezondheidsklachten hebt. De focus ligt op het gezonder en vitaler worden, meer energie hebben, je fitter voelen en fysieke ontspanning. Het wordt voor jou duidelijk welke keuzes jij kunt maken om je weer fit en vitaal te voelen en hoe je daardoor meer geestelijke balans en rust ervaart.

Gezond én vitaal zijn

‘Gezond zijn’ betekent letterlijk ‘de afwezigheid van ziekte’. Maar ondanks de afwezigheid van ziektes kun je nog steeds last hebben van gezondheidsklachten en kun je je niet vitaal voelen. Ook kun je ondanks een ziekte nog steeds aan je vitaliteit werken. Bijvoorbeeld, wanneer je diabetes, een traag werkende schildklier of reuma hebt. Je hebt dan een ‘ziekte’ of aandoening, maar desondanks kun je vitaal zijn of aan je vitaliteit werken. Ook wanneer de ziekte blijft voortbestaan.

Vitaliteit is onderdeel van je gezondheid en gaat verder dan alleen gezond zijn: je voelt je opgewekt in je geest en energiek in je lichaam. Als je naar gezondheid streeft, streef je ook naar vitaal zijn. Met health coaching werken we samen naar het resultaat toe waarbij je niet alleen gezond bent, maar waarbij je je ook vitaal voelt.

Dit is mogelijk door optimaal gebruik te maken van het zelfherstellend vermogen van het lichaam en dit zelfherstellend vermogen te bevorderen. Wanneer het lichaam niet of niet goed uit zichzelf herstelt, kijk ik naar wat de oorzaken hiervan zijn en hoe je deze kunt gaan aanpakken. Ook kijk ik naar wat de belemmeringen zijn om het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan te spreken. Samen zoeken we naar een oplossing hiervoor. Hierbij kun je onder andere denken aan het herstellen van je darmflora, het bevorderen van de hoeveelheid diepe slaap, jouw immuunsysteem laten ‘afkoelen’, je stresssystemen tot rust brengen, de cellen robuuster maken, je energiehuishouding optimaliseren, je hormoonhuishouding optimaliseren, het zuurstoftransport naar de cellen en hersenen bevorderen, en nog veel meer. Afhankelijk van jouw klachten en hulpvraag, kijk ik samen met jou welke oplossing het beste bij jou past, zodat jij je weer vitaal en gezond kunt gaan voelen. Daarbij kijken we altijd naar de interactie tussen lichaam, geest en omgeving.

Health coaching voor jou als je gezondheids- en/of vitaliteitsklachten hebt

Health coaching is geschikt voor jou als je gezondheids- en/of vitaliteitsklachten ervaart. Ook is health coaching geschikt als je al langer in het medisch circuit op zoek bent naar een oplossing, maar die tot nu toe niet gevonden hebt. Misschien is er zelfs geen concrete oorzaak ontdekt of kan er geen diagnose worden gesteld voor jouw klacht. Als je al bij meerdere artsen bent geweest, verschillende ingrepen hebt ondergaan en/of medicijnen hebt gehad en je al langere tijd niet energiek en vitaal voelt, kun je veel baat hebben bij health coaching. Omdat ik niet alleen kijk naar de symptomen, maar ook naar de interactie tussen jouw vitale systemen is er vaak wel een oplossing voor jouw klachten mogelijk.

Health coaching bij lichte of vage klachten

Lichte of vage gezondheidsklachten komen tegenwoordig erg veel voor. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van een onrustig en gejaagd gevoel, slecht slapen, weinig energie hebben, hoofdpijn, duizeligheid, last van de darmen enzovoorts. Als health coach kijk ik dan vanuit verschillende hoeken naar de oorzaken van deze klachten en help ik jou ervan af te komen.

Health coaching bij chronische aandoeningen

Health coaching kan ook zeker een goede ondersteuning zijn bij chronische of langdurige klachten. Ook als je onbegrepen fysieke klachten hebt en hier al langere tijd en/of meerdere behandelingen voor hebt gehad zonder (blijvend) resultaat, ga ik graag met je aan de slag met een veelzijdige benadering voor een duurzaam resultaat.

Health coaching voor afvallen en slank worden

Heb je overgewicht en wil je aan jouw figuur werken of afvallen op een gezonde manier die ervoor zorgt dat je niet alleen slanker wordt, maar dat je je ook vitaler gaat voelen? Ook dan help ik je graag verder met een integrale en doelgerichte aanpak.

Een overzicht van gezondheidsklachten en aandoeningen waarbij health coaching kan helpen

Vermoeidheid

Slapeloosheid

Overgewicht

Huidklachten (acné, eczeem, psoriasis, etc.)

Mond- en gebitsklachten (cariës, tandsteen, gevoelige tanden, etc.)

‘Brain fog’

Opgeblazen buik

Diabetes type 1 en 2

Hart- en vaatziekten

Fibromyalgie

Artrose

COPD

Reumatische aandoeningen

Osteoporose

Chronische peesirritatie

Pijn

Depressie

En meer…

Health coaching voor jou als je geen gezondheidsklachten hebt

Ook als je geen klachten ervaart, maar wel vitaler wilt worden, kan health coaching veel voor je betekenen. Bijvoorbeeld, als je wilt werken aan het behouden van je gezondheid en vitaliteit op de langere termijn. Of als je voor een anti-aging-aanpak wilt gaan, zodat jouw lichaam en geest minder snel verouderen, kan ik je hier goed bij helpen als health coach.

Health coaching voor mensen die een sterk immuunsysteem willen hebben

Je wilt voorkomen dat je ziek wordt, bijvoorbeeld voor een virusinfectie. En mocht je toch ziek worden, dan wil je voorkomen dat je last krijgt van sterke en langdurige ziektesymptomen. Ik geef je graag ondersteuning in het maken van de beste leefstijlkeuzes voor een sterk immunsysteem.

Health coaching voor maximizers

Je wilt het maximale uit je leefstijl halen. Je voelt je okay, maar je weet dat je je nóg vitaler kunt gaan voelen. Dan ben je bij mij aan het juiste adres en kijk ik graag met je hoe je het maximale uit jouw gezondheid en vitaliteit kunt halen.

Health coaching voor sporters

Een goede sportprestatie begint altijd met een hoge vitaliteit. Wil je je sportprestaties naar een hoger niveau tillen? Dan help ik jou hier graag bij. Vanuit mijn integrale aanpak kijken we naar jouw vitaliteit en hoe je jouw herstel kunt bevorderen en het blessurerisico kunt verlagen.

Health coaching voor professionals in het bedrijfsleven

Je wilt je energiek en vitaal voelen op het werk. Ben je een professional die scherp van geest wil zijn, ook onder hoge werkdruk? Ik help je graag verder, zodat je meer impact kunt maken met je werk of bedrijf.

Mijn werkwijze als health coach

Health coaching is een strategie om jouw leefstijl en daarmee jouw gezondheid en vitaliteit te optimaliseren. Het is geen therapie, medische behandeling (behandelwijze) of vervanging daarvan. Op een veelzijdige manier zorgen we samen ervoor dat jij je weer gezond en vitaal gaat voelen.

Mijn visie gaat uit van de interactie tussen lichaam, geest en omgeving en de 11 leefstijlthema’s waaraan je kunt werken om je gezondheid en vitaliteit te verbeteren. In het thema voeding, kijk ik naar de status van je mond- en darmflora, je darmfunctie en de voedingsstoffen die je inneemt. Ik kijk ook naar de interactie van je voeding met jouw 13 vitale systemen. We proberen met voeding een vitaal systeem weer in balans te brengen.

Ik kijk wat er voor jou als uniek individu werkt, ondersteund door wat er bekend is in de wetenschap en de evolutiebiologie. Omdat elk persoon anders is, maak ik ook voor jou een uniek plan van aanpak. Tijdens onze coachgesprekken en de vragen die ik jou stel, krijg je inzicht in jouw huidige leefstijl en ontdek je wat goed is voor jouw lichaam en waar jij goed aan doet. Als je in een vicieuze cirkel zit die je tot nu toe niet verder heeft gebracht en jouw klachten in stand houdt, dan leer je deze te doorbreken.

Met mijn integrale benadering kijk ik naar alle facetten van jouw leven. Ik kijk naar hoe je leeft en welke keuzes je maakt die van invloed zijn op jouw gezondheid en vitaliteit. Samen kijken we hoe en welke andere keuzes je kunt gaan maken die jouw gezondheid en vitaliteit bevorderen, zodat je optimaal blijft presteren, klachten voorkomt en de beste versie van jezelf wordt. Ik werk altijd met een persoonlijke aanpak op basis van de 11 leefstijlthema’s gericht op jouw specifieke situatie, wensen en doelen.

Advies en educatie kunnen indien gewenst een onderdeel zijn van het health coachtraject om jou te helpen in het maken van betere keuzes voor jouw gezondheid en vitaliteit.

Wat levert het je op?

Je ontdekt dat er nog heel veel meer is wat jij kunt doen om meer vat op jouw gezondheid en vitaliteit te krijgen en weer de regie over jouw leven te krijgen. Je gaat je weer beter, energieker en vitaler voelen en je krijgt vertrouwen in de keuzes die je maakt. Je weet hoe je jouw leefstijl zo kunt inrichten, zodat deze een gezond en vitaal leven ondersteunt.

Wil je erachter komen wat ik voor je kan betekenen op het gebied van jouw gezondheid en vitaliteit? Wacht dan niet langer en vraag een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek aan.

Coachpakketten

Er zijn drie verschillende coachpakketten waar je uit kunt kiezen. Wanneer je kiest voor een coachpakket, maken we eerst kennis en bespreken we hoe het coachtraject globaal eruit zal zien. Tevens is er ruimte voor vragen. Ook als je nog geen keuze hebt kunnen maken en nog vragen hebt, vraag dan gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

In elk coachpakket duren de coachsessies maximaal 90 minuten. De dagdeelsessies in pakket ‘Deluxe’ duren maximaal 3 uur. De sessies vinden plaats via Skype of op een locatie in overleg. Je krijgt altijd:

Inzichten

Kennis

Een leefstijlplan op maat (o.b.v. de gekozen leefstijlthema’s)

Een gezonde leefstijl

Energie

Gezondheid

Een losse coachsessie van maximaal 90 minuten per sessie is bij te boeken voor 209 euro.
Een losse coachsessie van maximaal 30 minuten per sessie is bij te boeken voor 69 euro.

Prijzen zijn inclusief btw.

Keuze uit leefstijlthema’s

Op basis van de uitgebreide analyse en jouw voorkeur kiezen we op welke leefstijlthema’s we gaan focussen. Je leert alle ins en outs van jouw gewenste leefstijlthema’s. Bekijk hieronder wat je per leefstijlthema kunt verwachten.

Voeding

Wat is je huidige voedingspatroon? Voor welke welke voeding heb jij sensitiviteit of intolerantie? Hoe bereid je je eten?  Wat kun je beter niet eten? En wat zou je wel moeten eten?

Wat krijg je:

  Een uitgebreid en persoonlijk voedingsplan 

  Een analyse van jouw voedselsensitiviteiten en -intoleranties

  Instructies voor gezonde recepten

Beweging

Hoeveel doe je aan beweging momenteel? Aan welke vormen van beweging doe je? Hoe ziet je spectrum van bewegingsintensiteit eruit? Hoe is je kwaliteit van bewegen?

Wat krijg je:

 Een uitgebreid en persoonlijk beweegplan

 Bewegingsoefeningen ter bevordering van je kwaliteit van bewegen

 Bewegingsoefeningen ter bevordering van je fitheid

Ontspanning en stressreductie

Hoe is je huidige energie- en stressmanagement? Waar zitten de bedreigingen en waar liggen de kansen voor een optimaal energiemanagement?

Wat krijg je:

 Inzicht in je eigen energie- en stressmanagement

 Ontspanningsstrategieën

Omgevingsmanagement

Hoe is de kwaliteit van je fysieke leefomgeving? Hoe ziet je sociale leefomgeving eruit? Waar zitten de bedreigingen en waar liggen de kansen voor een optimale leefomgeving?

Wat krijg je:

 Een uitgebreide analyse van je leefomgeving in relatie tot jouw gezondheid

 Adviezen en instructies voor het optimaliseren van je leefomgeving

Slaap

Hoe is je huidige slaappatroon? Hoeveel diepe, herstelbevorderende slaap krijg je per nacht? Waar zitten de bedreigingen en waar liggen de kansen voor een optimale slaap?

Wat krijg je:

Inzicht in welke factoren je slaap mogelijk verstoren

Een uitgebreide analyse van je slaaphygiëne

Strategieën voor een goede slaap met veel diepe, regeneratieve slaap

Detoxificatie

Hoeveel en op welke wijze word jij blootgesteld aan toxiciteit door jouw huidige leefstijl en vanuit jouw leefomgeving? Hoe goed is jouw huidige detoxificatie?

Wat krijg je:

 Een uitgebreide analyse van jouw huidige toxische belasting

Strategieën om jouw toxische belasting te verlagen

Strategieën om jouw detoxificatie te verhogen

Strategieën om jouw detoxificatiecapaciteit te verhogen

Mindset

Hoe sta jij in het leven en hoe benader jij diverse facetten van het leven? Op welke wijze heeft dit invloed op jouw leefstijl?

Wat krijg je:

 Een uitgebreide analyse van jouw huidige mindset waaronder jouw menselijke basisbehoeften, waarden en (beperkende) overtuigingen

Adviezen en inzichten hoe je met een bekrachtigende mindset jouw leefstijl voor jou kunt gaan laten werken

Een actieplan om jouw persoonlijke groei te versnellen

 

Twijfel je of je health coaching of life coaching nodig hebt? Vraag een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek aan waarin we bekijken welke coaching jij het beste kunt gebruiken.