Coaching en advies gezondheid

Wil jij een betere gezondheid ervaren?

Hoe belangrijk is gezondheid voor jou? Voor de meeste mensen is alles eraan gelegen om een goede gezondheid te ervaren. Heb je gezondheidsklachten, dan wil je deze graag verhelpen of verminderen. Als je geen gezondheidsklachten hebt, dan wil je deze graag voorkomen en lekker in je vel zitten.

Meestal probeer je eerst zelf je gezondheid te verbeteren. Wanneer dit niet lukt, is het fijn om samen met een expert de knelpunten in je gezondheid te onderzoeken en aan te pakken.

Coaching en/of advies in je gezondheid helpt je duidelijk te krijgen waar de knelpunten zitten in je gezondheid, zelfherstellend vermogen en leefstijl.

 

Leefstijlgeneeskundige aanpak van jouw gezondheid

Coaching en advies in gezondheid gaan veel verder dan leefstijlcoaching. Jouw gezondheid en leefstijl worden benaderd vanuit de leefstijlgeneeskunde. We onderzoeken samen in hoeverre biologische lichaamssystemen bij jou uit balans zijn, zodat helder wordt wat de onderliggende factoren zijn van je gezondheidsklachten of het risico daarvan. Je krijgt een stappenplan dat specifiek is afgestemd op jouw gezondheid en leefstijl. Door de verstoorde biologische systemen weer in balans te brengen met gerichte toepassingen in jouw leefstijl, zal jouw gezondheid verbeteren.

Wanneer coaching en advies gezondheid

Coaching en advies gezondheid is voor iedereen die niet tevreden is over zijn of haar gezondheid en een betere gezondheid wil ervaren. Vraag coaching en advies aan:

Bij lichte of vage klachten.

Bij chronische klachten of een chronische aandoening

Wanneer je fysiek en/of psychisch uit balans bent.

Wanneer je ziek bent geweest en verder wilt werken aan verbetering van je gezondheid, zoals bij long COVID.

Bij afwijkende bloedwaarden zonder duidelijke medische oorzaak.

Bij overgewicht.

Als sporter met regelmatig of terugkerende blessures.

Als sporter om je gezondheid te optimaliseren als basis voor prestatieverbetering.

Wanneer je geen gezondheidsklachten hebt, maar meer uit je gezondheid wilt halen om nog beter in je vel te zitten.

Wat coaching en advies gezondheid inhouden

De adviezen in jouw gezondheid en leefstijl komen voort uit de analyse van jouw gezondheidsstatus, leefstijl, leefomgeving en doelen. De adviezen die je krijgt zijn concreet, specifiek op jouw situatie gericht en praktisch toepasbaar. Het is mogelijk om de volgende gezondheids- en leefstijladviezen te krijgen:

Beweeg- en inspanningsadviezen

Orthomoleculaire voedingsadviezen

Adviezen voor meer ontspanning, minder stress en beter energiemanagement

Adviezen voor het creëren van een gezondere sociale en fysieke leefomgeving

Adviezen voor een betere slaap en beter bioritme

Coaching in jouw gezondheid en leefstijl is vooral bedoeld om je te ondersteunen in hoe je de adviezen in je dagelijkse leven toepast en hoe je een nieuwe leefstijl je eigen maakt. Voor een succesvolle verbetering van je gezondheid is het essentieel dat je leefstijl duurzaam verandert, zodat je niet terugvalt in oude patronen.

Hoe het werkt

Stap 1: vrijblijvende kennismaking en inventarisatie
We maken altijd eerst vrijblijvend en kosteloos kennis met elkaar. Ook inventariseer ik jouw huidige gezondheidssituatie, wensen, behoeften en obstakels. Na de kennismaking beslis jij of je begeleiding met coaching en/of advies wilt.

Stap 2: uitgebreide analyse en terugkoppeling
Met diverse, uitgebreide vragenlijsten en een voedingsdagboek maak ik een uitgebreide analyse van je huidige gezondheid, leefstijl en leefomgeving. Indien gewenst nemen we aanvullend bloedonderzoek door je huisarts of een extern lab mee in de analyse. Aanvullend stel ik een tijdlijn van je gezondheid op en breng ik in kaart welke biologische systemen vermoedelijk bij jou uit balans zijn. Ik koppel de bevindingen uit de analyse terug naar jou en samen maken we het plaatje van jouw gezondheid compleet.

Stap 3: coaching en advies
Met de inventarisatie en analyse bepalen we samen binnen welke leefstijlthema’s jij coaching en advies krijgt. Je krijgt een persoonlijk plan van aanpak.

Stap 4: monitoring voortgang en bijstellen
Het is belangrijk dat de adviezen en handvatten die krijgt ook daadwerkelijk voor jou werken en dat je verbetering van je gezondheid ervaart. Daarom monitoren we op verschillende wijzen de voortgang tijdens het traject. We stellen bij daar waar nodig.

Nog belangrijk
Coaching en advies in gezondheid is geen therapie, medische behandeling (behandelwijze) of vervanging daarvan. Coaching en advies kan juist een aanvulling zijn op een therapie of medische behandeling of deze ondersteunen.

Wil je erachter komen hoe je met coaching en advies jouw gezondheid gericht aanpakt? Wacht dan niet langer en vraag een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek aan.

Pakketten

Er zijn drie verschillende pakketten van begeleiding waaruit je kunt kiezen. In elk pakket kunnen de sessies flexibel ingepland worden. De sessies vinden plaats via Skype, MS Teams of op een locatie in overleg.

Na elk traject heb je:

Helder inzicht in het waarom, hoe en wat van je gezondheidsklachten

Helder inzicht in hoe je een betere gezondheid en meer vitaliteit bereikt

Een plan op maat met adviezen en praktische handvatten

Een leefstijl die voor jou werkt en hoe je die je eigen maakt

Prijzen zijn inclusief btw.
Sessies zijn flexibel te plannen en aan te passen naar behoefte.