Coaching en advies gezondheid

Coaching en advies bij gezondheidsklachten

Meestal probeer je eerst zelf je gezondheidsklachten op te lossen. Wanneer dit niet lukt, is het fijn om samen met een expert je gezondheidsklachten in relatie tot je leefstijl en leefomgeving te onderzoeken. Met coaching en/of advies in je gezondheid en leefstijl krijg je individuele en specifieke begeleiding. Daarbij krijg je inzicht in de oorzaken van je gezondheidsklachten en welke leefstijlkeuzes je moet maken in relatie tot jouw gezondheidsklachten om een betere gezondheid en meer vitaliteit te krijgen.

Unieke visie op jouw gezondheid

Coaching en advies in gezondheid gaan verder dan leefstijlcoaching. Jouw gezondheid en gezondheidsklachten worden uitgebreid onder de loep genomen. Daarbij onderzoeken en analyseren we jouw 13 vitale systemen. Wanneer je gezondheidsklachten of een chronische aandoening hebt, dan komt dit omdat één of meerdere vitale systemen in je lichaam uit balans zijn. Het uit balans zijn van vitale systemen is te herleiden naar verstoorde biologische processen tot op celniveau. Verminderen van gezondheidsklachten en verbeteren van je gezondheid bereik je dan ook door je cellen weer op de juiste manier te laten functioneren.

Individuele aanpak van jouw gezondheidsklachten

Jouw gezondheid, de oorzaken van je gezondheidsklachten en jouw leefstijl zijn uniek en vragen daarom om een individuele aanpak. Met de analyse van jouw gezondheid, leefstijl en behoeften, bepalen we met welke leefstijlthema’s in jouw specifieke situatie aan de slag gaan om de gewenste gezondheidsverbetering te bereiken. We proberen met een leefstijlthema één of meerdere ontregelde vitale systemen weer in balans te brengen.

We kijken samen wat voor jou als uniek individu werkt, ondersteund met wat er bekend is in de wetenschap en de evolutiebiologie. Als je in een vicieuze cirkel zit die je tot nu toe niet verder heeft gebracht en jouw klachten in stand houdt, dan leer je deze te doorbreken.

Veelzijdige benadering van jouw leefstijl

Vanuit een veelzijdige benadering kijken we naar alle facetten van jouw leven. We kijken naar hoe je leeft, je leefomgeving en hoe de keuzes die je maakt in je leefstijl van invloed zijn op jouw gezondheid en vitaliteit.

Wat coaching en advies gezondheid inhouden

De adviezen in jouw gezondheid en leefstijl komen voort uit de analyse van jouw specifieke gezondheidsstaat, jouw leefstijl, jouw leefomgeving en jouw doelen. De adviezen die je krijgt zijn concreet, specifiek op jouw situatie gericht en praktisch toepasbaar. Het is mogelijk om de volgende gezondheids- en leefstijladviezen te krijgen:

Beweeg- en inspanningsadviezen

Orthomoleculaire voedingsadviezen

Adviezen voor meer ontspanning, minder stress en beter energiemanagement

Adviezen voor het creëren van een gezondere sociale en fysieke leefomgeving

Adviezen voor een betere slaap en beter bioritme

Coaching in jouw gezondheid en leefstijl is vooral bedoeld om je te ondersteunen in hoe je de adviezen in je dagelijkse leven toepast en hoe je een nieuwe leefstijl je eigen maakt. Voor een succesvolle verbetering van je gezondheid is het essentieel dat je leefstijl duurzaam verandert, zodat je niet terugvalt in oude patronen.

Voor wie zijn coaching en advies gezondheid bedoeld

Iedereen die gezondheidsklachten heeft of niet tevreden is over zijn/haar gezondheid kan geholpen worden met coaching en advies in gezondheid. Vraag coaching en advies aan:

Wanneer je lichte of vage klachten hebt.

Wanneer je chronische klachten of een chronische aandoening hebt.

Wanneer je fysiek en/of psychisch uit balans bent.

Wanneer je immuunsysteem niet optimaal functioneert.

Wanneer je afwijkende bloedwaarden hebt zonder duidelijke medische oorzaak.

Voor sporters die regelmatig of terugkerende blessures hebben.

Hoe het werkt

Stap 1
Na een vrijblijvende kennismaking beslis jij of je begeleiding met coaching en/of advies wilt.

Stap 2
Het begeleidingstraject begint altijd met een inventarisatie van jouw huidige gezondheidssituatie, obstakels, wensen en behoeften.

Stap 3
Hierna volgt met hulp van vragenlijsten en een voedingsdagboek een uitgebreide analyse van je huidige gezondheid en leefstijl (voeding, slaap, beweging, stressoren, leefomgeving, leefritme, etc.), leefomgeving en van je voorgeschiedenis. Indien gewenst nemen we aanvullend bloedonderzoek door je huisarts mee in de analyse.

Stap 4
Met de inventarisatie en analyse bepalen we binnen welke leefstijlthema’s jij coaching en advies krijgt, waarbij 20% van je inspanning moet leiden tot meer dan 80% van het resultaat.

Nog belangrijk
Coaching en advies in gezondheid zijn geen therapie, medische behandeling (behandelwijze) of vervanging daarvan. Coaching en advies kunnen juist een aanvulling zijn op een therapie of medische behandeling of deze ondersteunen.

Wil je erachter komen hoe coaching en advies in gezondheid jouw gezondheidsklachten gericht kunnen aanpakken? Wacht dan niet langer en vraag een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek aan.

Pakketten

Er zijn drie verschillende pakketten van begeleiding waaruit je kunt kiezen. In elk pakket kunnen de sessies flexibel ingepland worden met een maximale duur van 90 minuten. De sessies vinden plaats via Skype, MS Teams of op een locatie in overleg.

Na elk traject heb je:

Helder inzicht in het waarom, hoe en wat van je gezondheidsklachten

Helder inzicht in hoe je een betere gezondheid en meer vitaliteit bereikt

Een plan op maat met adviezen en praktische handvatten

Een leefstijl die voor jou werkt en hoe je die je eigen maakt

Prijzen zijn inclusief btw.

Keuze uit leefstijlthema’s

Op basis van de uitgebreide analyse en jouw voorkeuren kiezen we op welke leefstijlthema’s we gaan focussen. Je leert alle ins en outs van jouw gewenste leefstijlthema’s. Bekijk hieronder wat je per leefstijlthema kunt verwachten.

Voeding

Wat is je huidige voedingspatroon? Voor welke voeding heb jij sensitiviteit of intolerantie? Hoe bereid je je eten? Wat kun je beter niet eten? En wat zou je wel moeten eten?

Wat krijg je:

  Orthomoleculair voedingsadvies

  Een analyse van jouw voedingspatroon en indien gewenst van jouw voedselsensitiviteiten en -intoleranties

  Een uitgebreid en persoonlijk voedingsplan

  Inspiratie voor gezonde recepten

Beweging

Hoeveel doe je aan beweging momenteel? Aan welke vormen van beweging doe je? Op welke intensiteit beweeg je? Hoe is je kwaliteit van bewegen?

Wat krijg je:

 Een uitgebreid en persoonlijk beweegplan

 Bewegingsoefeningen ter bevordering van je kwaliteit van bewegen

 Bewegingsoefeningen ter bevordering van je fitheid en spierfunctie

Ontspanning en stressreductie

Hoe is je huidige energie- en stressmanagement? Waar zitten de bedreigingen en waar liggen de kansen voor een optimaal energiemanagement?

Wat krijg je:

 Inzicht in je eigen energie- en stressmanagement

 Ontspanningsstrategieën

Omgevingsmanagement

Hoe is de kwaliteit van je fysieke leefomgeving? Hoe ziet je sociale leefomgeving eruit? Waar zitten de bedreigingen en waar liggen de kansen voor een optimale leefomgeving?

Wat krijg je:

 Een uitgebreide analyse van je leefomgeving in relatie tot jouw gezondheid

 Adviezen en instructies voor het optimaliseren van je leefomgeving

Slaap

Hoe is je huidige slaappatroon? Hoeveel diepe, herstelbevorderende slaap krijg je per nacht? Ontdek hoe jij je slaapkwaliteit verbetert.

Wat krijg je:

Inzicht in welke factoren je slaap mogelijk verstoren

Een uitgebreide analyse van je slaaphygiëne

Strategieën voor een goede slaap met veel diepe, regeneratieve slaap

Detoxificatie

Hoeveel en op welke wijze word jij blootgesteld aan toxiciteit door jouw huidige leefstijl en vanuit jouw leefomgeving? Hoe goed is jouw huidige detoxificatie?

Wat krijg je:

 Een uitgebreide analyse van jouw huidige toxische belasting

Strategieën om jouw toxische belasting te verlagen

Strategieën om jouw detoxificatie te verhogen

Strategieën om jouw detoxificatiecapaciteit te verhogen

Mentaal en emotioneel (mindset)

Hoe sta jij in het leven en hoe benader jij diverse facetten van het leven? Op welke wijze heeft dit invloed op jouw leefstijl?

Wat krijg je:

 Een uitgebreide analyse van jouw huidige mindset waaronder jouw menselijke basisbehoeften, waarden en (beperkende) overtuigingen

Adviezen en inzichten hoe je met een bekrachtigende mindset jouw leefstijl voor jou kunt gaan laten werken

Een actieplan om jouw persoonlijke groei te versnellen