Een gezond, vitaal en gelukkig leven

Wil je met een goede gezondheid voorkomen dat je ziek wordt? Of heb je een aandoening, een ziekte of vage klachten en wil je daar verbetering in brengen? Wil je elke dag met veel energie, een heldere geest, een stralende huid, een gezond gebit en een goed libido door het leven gaan? Wil je niet alleen oud worden, maar ook gezond oud worden? Dat kan! Met de juiste kennis, inzichten, vaardigheden en strategieën op het gebied van gezondheid, leefstijl en leefomgeving kun jij de beste versie van jezelf worden voor een vitaal en gelukkig leven. Vind je het een uitdaging om dat zelfstandig te bereiken, dan ondersteun ik jou graag als health coach.

Health coaching gaat verder dan leefstijl coaching

Bij health coaching krijg je coaching die helemaal op jou en jouw specifieke gezondheidsstatus is afgestemd. We kijken samen naar jouw specifieke wensen, behoeften en doelen op het gebied van jouw gezondheid, leefstijl, leefomgeving en vitaliteit. Aan de hand van een uitgebreide analyse brengen we jouw huidige gezondheid in kaart. We inventariseren ook welke obstakels en uitdagingen jij ondervindt in het bereiken of behouden van een goede gezondheid en vitaliteit.

Als health coach beschouw ik de complexe interactie tussen jouw lichaam, geest, leefomgeving en leefstijl. Ik onderzoek welke lichaamssystemen mogelijk verstoord zijn en jouw gezondheid en vitaliteit onder druk kunnen zetten. Wanneer je een aandoening of ziekte hebt, gaan we terug naar de oorsprong en de oorzaken van de aandoening. De coaching is er dan ook op gericht om jou de handvatten te geven om deze oorzaken aan te pakken. Veelal nemen de symptomen daardoor af en ga je je beter voelen.

Met health coaching krijg je begeleiding in het doorbreken van leefpatronen die je gezondheid onder druk hebben gezet en leer je nieuwe verfrissende leefpatronen die jouw gezondheid weer naar een hoger niveau tillen. Daarbij heb je keuze uit diverse leefstijlthema’s.

Educatie is een belangrijk onderdeel van de coaching. Wanneer jij begrijpt hoe jouw lichaam en geest werken in relatie tot jouw gezondheid, leefomgeving en leefstijl kun je makkelijker zelf bepalen welke keuzes in het dagelijkse leven leiden tot een goede vitaliteit. Samengevat, health coaching bestaat uit drie belangrijke pijlers:
 

  1. Educatie en specifieke adviezen
  2. Gedragsverandering
  3. Zelfmanagement

Wanneer health coaching?

Of je nu wel of geen gezondheidsproblemen hebt, wanneer jij jouw gezondheid en vitaliteit naar een hoger niveau wilt tillen, kun je gebruik maken van health coaching om daarin ondersteund te worden. Ook als je al veel hebt geprobeerd om je gezondheid te verbeteren of in het medische circuit zit of hebt gezeten. Indien gewenst kan overleg plaatsvinden tussen mij als health coach en andere zorgverleners.

Het uitgangspunt bij health coaching is dat iedereen het vermogen bezit om zijn of haar zelfherstellend vermogen te optimaliseren en te benutten. Health coaching kan ingezet worden bij:

Lichte en vage gezondheidsklachten (waaronder vermoeidheid, huidklachten, pees- en gewrichtsklachten, opgeblazen buik en gebitsklachten)

Chronische aandoeningen (waaronder diabetes, reuma, artrose, osteoporose, hart- en vaatziekten en depressie)

Preventie van ziekte en aandoeningen

Afvallen en slank worden

Optimaliseren van de gezondheidsstatus als basis voor de sport- of werkprestatie

Health coaching nodig?

Realiseer je dat je gezondheid het grootste goed is. De beste investering is de investering in je gezondheid. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek om te bespreken of health coaching iets voor jou is.